1. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Dovoljene so zasebne maše duhovnika brez vernikov.
2. Dovoljena je individualna duhovna oskrba vernikov.

  • Zaradi izrednih razmer lahko verniki, ki se ne morejo udeležiti svete maše, prejmejo sveto obhajilo izven obreda svete maše
  • Udeležba pri individualni duhovni oskrbi je dovoljena samo zdravim vernikom, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature. Dovoljena je prisotnost ene osebe ali oseb iz iste družine oz. oseb, ki imajo skupno bivališče.
  • Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore. V cerkvi je do nadaljnjega dovoljena zgolj zasebna molitev enega vernika ali ene družine ali članov istega gospodinjstva.
  • Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati dva metra medosebne razdalje (to ne velja za družine in člane istega gospodinjstva).

3. Krsti, poroke, prva sveta obhajila, birme in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko se bo epidemiološko stanje izboljšalo oz. ko bo preklican vladni odlok.
4. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.
5. Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Kateheti po navodilih Slovenskega katehetskega urada pripravijo snov za pouk osnovnošolske kateheze (verouka) po spletu. Župnik spremlja in tedensko preverja potek kateheze na daljavo.
6. Vsa župnijska srečanja (duhovne vaje, zakonske skupine idr.) se izvajajo na daljavo.

Celotna navodila naših škofov si lahko preberete tukaj, prav tako si lahko ogledate tudi “Spodbude” ter odgovore na najpogostejša vprašanja vernikov, ki so jih škofje pripravili za nas.

Za prejem zakramentov OBVEZNO predhodno pokličite po tel 04 233 28 70 in se dogovorite za točen čas, ko je možno prejeti sv. obhajilo ali opraviti sv. spoved. Prejem je dovoljen samo POPOLNOMA ZDRAVIM vernikom ob upoštevanju vseh predpisov za preprečevanje širjenja virusa.

Ker sv. maše potekajo brez prisotnosti vernikov, je župnija ponovno ostala brez darov vernikov, s katerimi se poravnavajo obveznosti, kot so stroški elektrike, ogrevanja in vzdrževanja obeh cerkva. Za našo župnijo so darovi vernikov edini vir prihodka, zato naprošamo vernike za prispevek, bodisi direktno na TRR župnije, številka SI56 6100 0001 5473 496 (Delavska hranilnica Kranj), kot namen nakazila navedite “CHAR” ter “dobrodelni prispevek”. Enako bo vsakega daru vesel tudi g. župnik. Če nakazujete dar zanj osebno, prosimo obvezno pripišite “za župnika”.