Brezje, 11. september 2021

»Tu pri Mariji prosimo Njenega Sina, da nam po Njej da duhovniških poklicev. Povezani smo z drugimi škofijami, ki tudi molijo za duhovne poklice,« je v uvodu v pridigo dejal ljubljanski nadškof Stanislav Zore.
In nadaljeval: »Pripadati pomeni biti doma, kje sem doma. Sem doma sam v sebi? Na to vprašanje je težko odgovoriti brez dvoma. Kje bi rad bil doma, komu bi rad pripadal? Cela vrsta je skupin, kjer bi radi bili doma. Zato se velikokrat ne najdemo doma v svojem okolju. Vprašanje pripadnosti ni vprašanje ugodnosti. Volja in življenje nista vedno usklajena med seboj. Vprašajmo se, ali hočemo pripadati Njemu, ki je življenje?

Iskanje, nase življenje je eno samo iskanje. Bog vedno ve, kaj potrebujemo. To ve tudi Mati Marija. K Njej so s prošnjo prišli tudi v Kani Galilejski. Tudi po naši današnji prošnji bo Jezusu povedala, da nam manjka duhovnih poklicev.
Jezus je vedel, kakšna je božja volja in ji je sledil do konca. Ljubezen do konca.
Želimo pripadati Jezusu Kristusu, po njegovem zgledu hočemo spolnjevati božjo voljo. V spremenljivem okolju je težko ostati odločen.
Vemo, da hočemo biti dobri, a se sklanjamo in pobiramo slabe sadove. Iz slabih sadov ne bo nič dobrega. Vsi smo v svojem življenju pred odločitvami, na kakšno pot se bomo podali. Gospodu hočem služiti v svojem življenju, ne glede na način življenja. Vedno in povsod, z božjo pomočjo.
Bog ne kliče svetnikov, kliče grešnike, da jih vodi do svetišča. Takšni, kakršni smo. Tudi danes nam postavlja vprašanje, koga iščemo,” je med drugim v pridigi dejal ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Vir in več: http://www.marija.si/novice/2021-9-11/1780/