Spoštovani župljani in župljanke!

Vsi, ki ste davčni zavezanci, imate pravico, da 1 % dohodnine, ki jo v vsakem primeru plačate državi (torej vam jo v vsakem primeru odtegnejo!), namenite za delovanje točno tistih nevladnih organizacij, političnih strank, reprezentativnih sindikatov ter registriranih verskih skupnosti, ki jih sami izberete. Med registrirane verske skupnosti seveda spada tudi naša župnija. Spodaj je na voljo obrazec, s katerim lahko preprosto in enostavno naši župniji namenite ta del dohodnine, ki bo namesto v državnem proračunu, kjer bodo z njim razpolagali drugi po njihovi presoji, pristal na računu naše župnije in ga bomo vsi, ki se trudimo za dobrobit naše župnije in župljanov, namenili za predvidene investicije, ki smo vam jih že predstavili ali pa si lahko o njih več prebrete na podstrani “Župnija nas kliče“. Namenite nam lahko najmanj 0,1 % in največ 1 % svoje dohodnine. Obrazec z že izpolnjenimi podatki si lahko prenesete na svoj računalnik na dnu te strani, s klikom na polje “Prenos” ali modro besedilo ob njem. Dopišite svoje podatke in ga, podpisanega, vložite v kuverto ter pošljite na FURS.


Vsi, ki že uporabljate SI-GENco, Poš[email protected] ali kak drug elektronski certifikat za e-Vem ali elektronsko bančništvo, lahko to spremembo uredite tudi elektronsko, preko portala e-Davki, povezava. Poudarjam, da vas ta donacija popolnoma nič dodatno ne stane, potrebnih je le nekaj minut časa, da obrazec izpolnite, bodisi elektronsko ali pa ga natisnjenega in podpisanega pošljete po pošti na naslov:

FURS KRANJ
p. p. 122
4001 Kranj

Lahko ga tudi osebno oddaste na vložišču Finančne uprave na Koroški c. 21.


Nekaj natisnjenih obrazcev, z že izpolnjenimi podatki župnije, kot tudi vzorec za izpolnitev bosta na voljo tudi ob novih Oznanilih.

Vnaprej hvala vsem, ki si boste vzeli teh nekaj minut časa.

Donacija_VZOREC