Pri verskih obredih v cerkvah in na prostem mora biti razdalja med udeleženci najmanj 1 meter (razen med osebami iz skupnega gospodinjstva).

Cerkveno ljudsko in zborovsko petje je dovoljeno pod pogojem, da imajo vsi pevci maske in ohranjajo razdaljo 1,5 metra, razen med člani skupnega gospodinjstva.

Po vsaki sv. maši je še vedno mogoče prejeti sv. obhajilo.

Za vsakršno duhovno oskrbo, bodisi prejem zakramenta sprave, krsta, poroke, bolniškega maziljenja ali obhajila bolnikov ali ostarelih, pokličite v župnišče!

PROSIMO, OBVEZNO UPOŠTEVAJTE:

  • Zagotavljati je potrebno minimalni možni stik med udeleženci.
  • Obvezno je redno prezračevanje/ventiliranje (npr. odprta okna) v katerih se kolektivno uresničuje verska svoboda.
  • Obvezna je uporaba zaščitnih mask v zaprtih prostorih.
  • Obvezno je razkuževanje rok ob vstopu in izstopu iz zaprtih prostorov, v katerih se kolektivno uresničuje verska svoboda.

06. avgust
je prvi petek in obisk bolnikov po domovih

14. avgust
je obletnica ustanovitve naše župnije.

15. avgust
VELIKI ŠMAREN

3. september
bo prvi petek in predvidoma obisk bolnikov po domovih

5. september
bo angelska nedelja in zopet bodo tri svete maše, ob pol osmih zjutraj na Bregu ter ob devetih in pol enajstih v Drulovki

Od 15. do 30. avgusta sem tudi sam na dopustu. V tem času bodo svete maše le ob sobotah in nedeljah, kot je tudi oznanjeno. V nujnih primerih se obrnite, prosim, v sosednje župnišče Šmartin v Stražišču.

VEROUK
Objavljen je tudi že urnik verouka za prihajajoče šolsko leto, da boste lažje uskladili vse aktivnosti otrok. Z veroukom bomo predvidoma začeli 6. septembra.

Vsem želimo sproščujoče dopustniško-počitniške dni. Naj dopust ne bo odklop od Boga, ampak od sveta!